L'aeroport de gom a gom i més passatgers que arriben que no pas els que marxen. Són els esperats congressites del Mobile World Congress. Es calcula que en passaran 65.000 per aquestes instal·lacions fins divendres vinent. Alguns, tot i ser la primera vegada que hi assisteixen, saben quin transport agafaran. Precisament l'aeroport ha ampliat l'espai per als taxistes durant els dies de congrés. Però els qui s'han fet veure tant com els viatgers han estat les companyies privades de transport. De fet, la mobilitat dels congressistes ha suposat un gran desplegament. La majoria de congressistes que han arribat a l'aeroport s'han pogut acreditar als 30 taulells habilitats per al congrés i evitar així llargues cues demà a la fira. Es tracta d'un dispositiu d'acreditació previ que s'ha ampliat considerablement respecte de l'any passat, i per on aquest matí no hi ha parat d'arribar gent. No és l'únic servei que s'ha posat en funcionament per millorar la recepció dels participants al congrés, també s'hi ha desplegat una vintena d'informadors i s'ha incrementat la seguretat i la neteja.

El transport més usat: companyies privades

La majoria dels assistents al congrés han optat per companyies de transport privades, que avui s’han desplegat a l’àrea d’arribades de la T-1 de l’aeroport del Prat. Algunes són empreses especialitzades en clients de determinats països, com la Turkcell, que tracta amb clients provinents de Turquia i de països de l’est. Per això, els conductors parlen turc o rus, i en aquests dies han hagut d’ampliar la flota amb personal de Madrid. “Avui esperem entre tres i quatre vols, uns 300 clients que portarem a l’hotel i allà on necessitin anar durant tots els dies del congrés”, assegura un treballador de la companyia.

Altres, com el fabricant de dispositius portàtils Lenovo, han contractat personal xinès per rebre els congressistes provinents de Tailàndia, la Xina o Corea del Sud. “Faig d’agent turístic i els acompanyo per la ciutat allà on cal”, explica un d’ells.

També hi ha companyies de telecomunicacions, com és el cas d’Ericsson, que han instal·lat taulells a la zona d’arribades per assignar als seus convidats al congrés un conductor privat, un servei per als clients VIP.

Acreditacions del congrés, a l’aeroport

Al migdia els informadors, tenien molt feina organitzant les cues per recollir les acreditacions a la T-1 de l’aeroport. A les 12 h ja hi havien passat prop de 3.000 persones. L’objectiu és evitar les llargues cues d’altres anys per obtenir l’acreditació, que havien causat el malestar entre els qui s’havien d’esperar hores per accedir al Mobile World Congress.

Des de divendres passat fins al que ve, per l’aeroport passaran 65.000 passatgers, un 11,2% més que en una setmana normal de febrer. Està clar que el Mobile World Congress es deixa notar a l’aeroport del Prat, que ha reforçat aquests dies els serveis de seguretat, neteja i organització de les parades de taxis. L’organització del congrés hi ha desplegat 20 taulells d’acreditació a la T-1 i 10 més a les T-2, perquè tothom arribi demà als recintes firals de l’Hospitalet i Barcelona amb l’acreditació al coll.