Per primera vegada, el Mobile Wold Congress (MWC) 2014 se celebrarà simultàniament a Barcelona i a l’Hospitalet de Llobregat. Per això, el Pla director de Seguretat del Mobile World Congress, que mobilitzarà fins a 1.900 policies, s’ha descentralitzat més que mai.

El dispositiu preveu la coordinació de les tasques de planificació multidisciplinar dels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, que treballaran conjuntament i de forma coordinada. El pla preveu augmentar els vigilants de seguretat que sobretot vetllaran per la seguretat en la zona perimetral del recinte.

També es preveuen dispositius preventius de seguretat ciutadana basats en la combinació del patrullatge d’uniforme i de paisà pel recinte d’exposicions i de les zones adjacents. Aquest anys s’ha optat per un increment de les patrulles uniformades, per tal de dissuadir carteristes que preveuen aprofitar l’esdeveniment per actuar.

Els agents urbans es preveu que garanteixin la seguretat dels congressistes, especialment fora de les hores d’obertura del recinte firal i es destinaran sobretot a zones emblemàtiques de la ciutat, no estrictament relacionades amb el MWC.

El pla també inclou xerrades sobre consells de seguretat i autoprotecció adreçades a visitants i congressistes i que s’ofereixen a través del Gremi d’Hotels de Barcelona.

Aquest any s’ha incrementat el nombre d’instal·lacions que es desplegaran per gairebé 100.000 m2 d’exposició, distribuïts per vuit pavellons del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, els de l’Hospitalet de Llobregat i dos pavellons més del recinte de la Fira de Montjuïc. Es preveu que hi assisteixin, entre expositors i congressistes, 75.000 persones, a més el MWC tindrà una cobertura mediàtica de 3.000 periodistes. Per aquest motiu, també s’ha ampliat els serveis de taxis i s’ha intensificat la carència de pas dels metros i autobusos. En aquests serveis de transport col·lectius es desenvoluparà una tasca de patrullatge específic realitzada per efectius de la Unitat de Transport Urbà, especialitzada en la prevenció dels furts i robatoris.

El MWC també tindrà aquest any una Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), anomenada Police Station, i en la qual es podran denunciar les possibles pèrdues o furts. Aquesta oficina serà qui gestionarà els objectes perduts o recuperats i farà tasques d’informació de caràcter general policial, comptant durant tot el Congrés amb el suport de dos traductors de Turisme Barcelona. Aquesta Police Station restarà oberta tot el dia coincidint  amb els horaris d’obertura del Congrés.

Turisme de Barcelona ha incorporat un servei d’atenció telefònica que posa a disposició dels congressistes un número de telèfon específic (que consta al revers de les acreditacions oficials) en què personal especialitzat i amb diversos idiomes atendrà els seus dubtes o les possibles incidències que es puguin produir durant la celebració del MWC.