Aquest diumenge, mentre al recinte firal de l’Hospitalet s’ultimaven els preparatius de la gran cita mundial del sector de les telecomunicacions mòbils, també es treballava a corre-cuita al pavelló 8 de Fira de Barcelona a Montjuïc. Entre dilluns i dimecres, coincidint amb els tres primers dies del “congrés gran”, aquest pavelló acollirà conferències, sessions de treball, trobades entre empresaris i inversors, i la primera competició internacional d’emprenedoria mòbil, la Mobile Startup Competition, en què participen 10 joves empreses de països com Espanya, Alemanya, França, els Estats Units, Israel o Suïssa. Dimarts al vespre se sabrà quina n’és la guanyadora.

4 Years From Now (en anglès, “quatre anys des d’ara”) es diu així perquè vol ajudar a preveure com funcionarà el món de les tecnologies mòbils d’aquí a quatre anys. Però també perquè, segons explica Pep Salazar, productor de l’esdeveniment, quatre anys és el temps en que triga a consolidar-se una nova empresa o projecte dins d’aquest sector.

Els estands de les grans marques són al Mobile World Congress de la Gran Via, però alguns dels creadors de les aplicacions i serveis més innovadors, més emergents, passaran aquests dies pel 4 Years From Now. Per exemple, els emprenedors podran xerrar amb el creador de Doodle, Michael Näf; la vicepresidenta de Waze, Di-Ann Eisnor; el cofundador de Privalia Lucas Carné o els inversors Morten Lund i Yossi Vardi.

Martín Varsavsky, fundador de companyies tan importants com Jazztel o Fon, hi entrevistarà el director de WhatsApp, Jan Koum. Demà mateix, l’entrevista amb Mark Zuckerberg al Mobile World Congress se seguirà en directe des del 4YFN i, després, es comentarà amb la participació de periodistes experts en tecnologia.

Segons expliquen els promotors, 4YFN tracta totes les àrees temàtiques que qualsevol emprenedor tecnològic ha de tenir en compte per tirar endavant el seu projecte: la Internet de les coses, “big data”, creativitat i capacitat comercial, les darreres tendències en disseny, entorn legal i finançament.

El 4YFN acaba un dia abans que el Mobile World Congress, a què està vinculat, perquè dijous els assistents al congrés d’emprenedors podran accedir al recinte firal de la Gran Via per visitar-ne els expositors i contactar amb les empreses allà presents. És una oferta atractiva per als emprenedors i les petites empreses del sector, perquè la inscripció al 4YFN costa 299 €, molt menys que les del Mobile World Congress. Segons el web de l’esdeveniment, aquest diumenge ja només en queden un centenar de places disponibles.