Com aquest, n'hi ha 21 repartits per tot el districte. I també inclouen textos en braille perquè siguin accessibles a les persones cegues. Per llegir els codis, és necessari un dispositiu mòbil amb connexió a Internet i una aplicació. IVAN BRAVO president de ProjectArt - Televisió de Nou Barris "La idea era posar Nou Barris com a nou punt d'interès històric de la ciutat de Barcelona. És a dir, aprofitar tots els punts turístics que tenim, tots els elements, les masies, els aqüeductes, el rec comtal." Cada punt enllaça amb un audiovisual, que inclou imatges històriques com aquestes, de quan la família Basté ocupava la masia al segle XVIII. "Això va ser possible a l'esplendor econòmica de la masia, gràcies al conreu de vinya i la producció de vi." El projecte Relligant Nou Barris s'ha fet a quatre mans: entre l'Arxiu Històric de Roquetes, el Grup d'Història de Nou Barris, la televisió del districte i l'Ajuntament de Barcelona. A més dels vídeos, també proposen rutes temàtiques. AGUSTÍ GIRALT, Project Art - Televisió de Nou Barris "El que fan és unir aquests punts seguint diferents idees. El que pots fer és la ruta de les masies, i conèixer el passat agrícola de Nou Barris. O pots seguir la ruta de l'aigua." ARNALDO GIL, Arxiu Històric de Roquetes "És una manera de dignificar els nostres barris, recuperar la memòria i crear una identitat unitària d'allò que és el districte. Des del principi l'arxiu hi ha participat i crec que avui és un dia important perquè és un projecte pioner aquí a Barcelona perquè arribarà a molta gent del districte." De cara al futur està previst incrementar-ne els punts, afegir-hi continguts i crear noves rutes.

Relligant Nou Barris és una xarxa de codis QR que permetrà descobrir el patrimoni del districte des dels mateixos carrers i places amb un smartphone o amb una tauleta. Capturant els codis QR que hi ha a cadascun dels 21 punts es pot accedir al web: www.noubarris.net/relligantnb, on es pot consultar el text explicatiu i petits documentals sobre la història de l’edifici o espai. Tots els vídeos estan subtitulats per tal que siguin accessibles a tothom, i les plaques dels codis QR també tenen el text en braille.

A la pàgina web hi ha tots els punts que formen part d’aquesta xarxa classificats per categories per facilitar-ne la cerca. També es poden seguir les rutes temàtiques per Nou Barris, com per exemple, la Ruta per les masies, la Ruta pels espais de culte, la Ruta d’escultures i monuments o la Ruta del segle XX, entre d’altres.

El projecte ha estat fruit d’una iniciativa conjunta de Projectart – Televisió de Nou Barris, de l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris i del Grup d’Història de Nou Barris – Can Basté i també compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.