"Hola, mi nombre es Dragos. Nací en Rumanía hace 18 años y llevo tres en España. Tengo formación en audiovisual y como crossworker..." És la carta de presentació d'en Dragos. El videocurrículum fruit de la seva feina al curs 'Making of - Anima el teu currículum' de la Fundació Comtal. Però, per què s'hi va apuntar? DRAGOS MARTÍN "¿Por qué? Porque a mí me gustan las cosas audiovisuales y podía hacer dos cosas: aprender un poco más de audiovisual y con el resultado encontrar mi trabajo." Aquest és l'objectiu. Trobar feina d'allò que sap fer. Com la Lisbet. Té clar que ho aconseguirà. "Ésta, soy yo en el futuro... Y ésta soy yo en el presente. Me llamo Lisbet y mi pasión son los trabajos sociales y el contacto con la gente." Durant dos mesos, voluntaris de la Fundació Comtal han ensenyat 12 joves a algutinar les seves qualitats i aspiracions en un videocurrículum. LAIA SAVALL, Fundació Comtal "Estaven entrant en espirals molt negatives i que vèiem que començaven a desconfiar de les seves pròpies capacitats. Joves que eren molt vàlids i que realment pensaven que no servien per treballar. Per això vam crear aquest projecte amb l'objectiu de fer-los créixer la confiança en ells mateixos." I l'experiència diu que han de ser optimistes. Dels set participants de la primera edició del curs, cinc van trobar feina. Ells poden ser els següents. De ganes, no els en falten. "Compteu amb mi." "Os invito a ver mi trabajo." "Sé que puedo ser un buen jardinero.""Tengo muchas ganas de trabajar y espero que pueda ser con ustedes."

La Fundació Comtal, situada al barri del Born, explica que alguns joves de Ciutat Vella, molts d’ells immigrants, es troben ara mateix immersos en inèrcies negatives que els fa desconfiar de les seves pròpies capacitats. “Joves que eren molt vàlids i que realment pensaven que no servien per treballar. Per això vam crear aquest projecte amb l’objectiu de fer-los créixer la confiança en ells mateixos”, explica Laia Savall, tècnica en orientació laboral de la Fundació Comtal.

Una inciativa premiada

La primera edició del projecte Making of – anima el teu currículum va rebre de la Fundació Acció Solidària contra l’Atur el Premi a la Inserció Laboral Josep M. Piñol. Gràcies a aquest reconeixement, expliquen els responsables de la Fundació Comtal, van poder dur a terme la segona edició del curs aquest any. Dels set alumnes que en la primera edició del Making of  van fer els seus videocurrículums, cinc5 van trobar feina d’allò que volien.