No ho sembla, però això es part d'una peça de roba. És la singular proposta d'una parella amb molta imaginació. LUIS FRAGUADA, cocreador de Lüme "Te interesa que sea el mismo color de tu falda, puede reaccionar con sonidos..." I això no és tot. També treballen amb aquest escàner en tres dimensions que els permet crear peces a mida sense necessitat de fer servir la cinta mètrica. La fira està plena d'enginys que semblen del futur, com aquest robot ideal per a qualsevol festa, perquè prepara còctels amb les dosis perfectes. També hi hem trobat instruments curiosos, com aquest baix que amb una sola corda es capaç d'interpretar tots els acords... o aquest piano... ideal per entretenir els més petits. La tecnologia ha fet un salt endavant i una bona prova d'això són impressores com aquesta que en menys d'una hora creen qualsevol tipus de figura. Una maquinària que es comercialitza també a Barcelona. MARC TORRAS, director general d'EntresD "Tu agafes un fitxer que te'l pots baixar d'Internet, fas doble clic, es comença a imprimir la peça i quan acaba tens una peça física. Per exemple una ampolla com aquesta, que funciona i com és ABS es pot fer servir per beure líquids o el que sigui." ALBERT GIL, codirector de Làser project "Fa tot just tres mesos que hem començat i som distribuidors de màquinaria làser, és una tecnologia que s'utilitza per gravar i tallar diferents materials, com fusta, plàstics, cautxú, qualsevol material orgànic." La fira està plena de creadors i emprenedors com ells que han buscat una nova sortida professional. CECILIA THAM, coorganitzadora del Mini Maker Faire "Cualquier cosa, cualquier idea que tengas puedes llevarla a cabo, sólo es necesario un cambio de mentalidad." La primera edició d'aquesta fira ha superat totes les previsions de l'organització, han aconseguit una trentena de creadors i per això les instal·lacions del MOB s'han quedat petites i s'han vist obligats a sortir al carrer. També ha estat un èxit de públic, per això la segona edició està assegurada.

La filosofia de la fira és el “fes-t’ho tu mateix”. Els participants s’autoanomenen “makers” perquè creen, fabriquen, confeccionen ells mateixos i, en definitiva, fan realitat qualsevol idea. Després d’aquesta primera edició, esperen consolidar-se com una trobada de caràcter anual en què tots els creadors mostrin els seus objectes, però també puguin compartir i col·laborar entre ells.

Objectes singulars

Roba amb llums, impressores 3D, màquinària làser o un robot que fabrica còctels són algunes de les propostes que hi ha. La fira està plena d’enginys que semblen del futur i que exemplifiquen el salt endavant que ha fet la tecnologia.

Al darrere d’aquest esdeveniment hi ha Makers Of Barcelona (MOB), un espai on diferents creadors comparteixen local i recursos. La seu del MOB havia de ser l’escenari de la fira, però l’èxit de la convocatòria ha fet que fos necessari sortir també al carrer de Bailèn.

Els orígens

Aquest certamen és nou a Barcelona, però ja té una certa tradició en altres punts del planeta. L’origen és a Califòrnia, a la ciutat de San Mateo, on l’any 2006 la revista Make Magazine va organitzar la primera Maker Faire. Des de llavors, la iniciativa s’ha estès arreu del món.