No hi ha cap detall que es pugui deixar a l'atzar. En fotografia alimentària, cal cuidar la composició al mil·límetre per trobar l'equilibri perfecte. Dirigeix el taller la fotògrafa Núria Aguadé. Ella treballa professionalment en aquest camp i veu amb bons ulls que cada cop s'hi sumi més gent. NÚRIA AGUADÉ, fotògrafa "Cada vegada hi ha més gent que té criteri i també va molt en la línia a com està creixent la ciutat pel que fa a la cultura del menjar. Crec que sempre és positiu." Tots els que s'han inscrit al taller volen millorar la seva tècnica, però els motius són ben diversos. "M'agrada moltíssim la cuina, per això ho estic estudiant, i la fotografia també sempre m'ha agradat. És una manera d'ajuntar-ho tot". "Vaig venir al curs per millorar professionalment i estic descobrint que, personalment i en els temes que a mi m'interessen, m'està donant moltes eines i molt bones idees també". "A mi m'agrada molt menjar, m'agrada anar a llocs de Barcelona a menjar, a les ciutat que vaig a visitar. Llavors vaig començar a fer fotos dels plats. Vaig fer un Instagram només per penjar les fotos de menjar." La fotografia alimentària guanya cada cop més adeptes a través de les xarxes socials. Ara, gairebé més que tenir una càmera d'última generació, és important crear un bon perfil a Instagram i saber posicionar-lo. Els amants de la fotografia d'alimentació utilitzen etiquetes per indexar les seves imatges. El hashtag #instafood, per exemple, n'acumula gairebé 50 milions. Els participants del taller també hi han penjat els resultats.

Més enllà d’una càmera d’última generació o d’una tècnica molt acurada, el més important per endinsar-se en el món de la fotografia alimentària és aprendre sobre composició. “El més bàsic és crear una història que sigui interessant. Crear tot un univers i fer servir elements vistosos”, explica Núria Aguadé, responsable del taller que aquesta setmana ha organitzat el restaurant Idò balear.

Els qui s’hi han inscrit ho han fet per motius molt diversos. Per exemple, la Paula Geherig, que estudia Ciència i Cuina a l’Escola de Turisme de la UB, diu: “M’agrada moltíssim la gastronomia, per això ho estic estudiant, i la fotografia també sempre m’ha atret. Aquesta és una manera d’ajuntar-ho tot”. Tots els participants, però, tenen en comú que utilitzen la xarxa social Instagram per compartir-hi les seves creacions.

“A mi m’agrada molt menjar, m’agrada anar a llocs de Barcelona a menjar, a les ciutats que vaig a visitar. Llavors vaig començar a fer fotos dels plats. Vaig fer un Instagram només per penjar les fotos de menjar”, explica la Nerea Peláez, que només usa aquesta xarxa social per pujar-hi fotografies d’àpats.

Els amants de la fotografia d’alimentació utilitzen etiquetes per indexar les seves imatges. El hashtag #instafood, per exemple, n’acumula gairebé 50 milions.