Aquest dimarts és el primer dia per sol·licitar l’extensió del domini .barcelona. Està a disposició d’empreses, entitats i particulars que vulguin associar els seus webs o correus electrònics al nom de la ciutat. Durant dos mesos es podrà fer-ne una reserva a un preu de sortida de 100 euros, i així evitar l’acció dels especuladors.

L’objectiu és, segons ha explicat a Barcelona FM el gerent del .barcelona i director de la Fundació PuntCAT, Santi Ribera, que qui es doni d’alta d’un domini tingui una relació molt estreta amb la ciutat. L’entitat que Ribera representa va guanyar al setembre el concurs públic per a la gestió d’aquest domini, el qual busca reforçar la “imatge de marca” d’empreses i particulars, així com la seva vinculació amb Barcelona.

En cas que s’aprovi la sol·licitud, el .barcelona es podrà començar a utilitzar a partir del 20 de març. A partir d’aleshores ja es podrà adquirir de forma directa per uns 40 euros. Els impulsors del domini s’han marcat assolir 20.000 altes en tres anys. La iniciativa arriba 10 anys després de la creació del domini .cat i posarà barcelona al nivell d’altres ciutats europees com Berlín, Londres o París.