"Fotografia sonàmbula". D'aquesta manera descriu Soren Berenguer la cinquantena d'imatges que es poden veure a la mostra "La ciutat encantada. Barcelona infraroja", una exposició que vol representar una Barcelona mai vista i donar-li fins i tot un cert aire fantasmal. SOREN BERENGUER, fotògraf "Fotografiar mentre estem somiant és una mica impossible, però el que he tractat és de fer un símil amb aquesta pel·lícula infraroja fotografiant Barcelona com si fos un somni, com si estiguéssim veient-la, passejant per una ciutat encantada, una ciutat oculta." Per aconseguir-ho, Berenguer utilitza una càmera analògica de 1960 i fa servir pel·lícules descatalogades o vintage. SOREN BERENGUER, Creador de la Ciutat Encantada "He fet servir uns rodets que són bastant especials, en veritat són bobines. // Era una pel·lícula espia, pràcticament, que es feia servir per avions d'espionatge americans i que el que feia era traspassar la vegetació, per descobrir si darrere d'aquesta vegetació s'havia camuflat algun tanc, blindat..." Després de l'èxit del llibre 'Barcelona vertical', aquest fotògraf ha decidit crear un projecte de micromecenatge per poder publicar ara un altre llibre. Aquest amb el mateix títol de l'exposició.

Les que estan exposades a Barcelona Visions són només una selecció d’entre les 200 fotografies que l’artista ha fet al llarg de tres anys, un treball que Berenguer defineix com a “fotografia somnàmbula”. La intenció, diu, és mostrar la ciutat “com si fos un somni, com si estiguéssim passejant per una ciutat encantada, una ciutat oculta”. Les fotografies estan fetes amb una càmera analògica de 1960 i utilitzant pel·lícules descatalogades.

Més enllà de l’exposició, i després de l’èxit del seu llibre anterior, ‘Barcelona vertical’, el fotògraf vol publicar ara un altre llibre, amb el mateix títol de l’exposició. Per aconseguir-ho, ha engegat un projecte de micromecenatge.