Els Bombers i la Ciutat és el títol del primer concurs de fotografia que han convocat els Bombers de Barcelona. Es tracta d’un concurs obert a participants de totes les edats. S’hi poden presentar fotografies que reflecteixin la impressió que tenen del cos: la feina del dia a dia, els vehicles, o alguna de les seves actuacions a la ciutat. Segons Xavier Vicient, bomber de Barcelona, habitualment es troben gent que els fa fotos mentre treballen i també que els demana fotografiar els cotxes o les eines que fan servir. L’objectiu de la convocatòria és acabar fent una exposició amb les imatges del concurs i incloure-les a l’arxiu històric del cos per donar testimoni de les maneres actuals de treballar i de la relació dels bombers amb la ciutat.

Per participar en el concurs, cada persona pot presentar un màxim de tres fotografies realitzades amb qualsevol tipus de càmera o dispositiu mòbil, que s’han d’adjuntar en un formulari al web www.casanovafoto.com/concursbombers. Les fotografies han de ser originals i exclusives de l’autor i no han d’haver estat premiades ni publicades amb anterioritat. I com a requisits de presentació, s’han de fer arribar en format JPEG/JPG, amb una mida mínima de 3.000 píxels pel costat més llarg i amb un pes màxim de 10 MB.

El termini per presentar les fotografies ha començat aquest divendres i s’acabarà el 15 de febrer. Durant dues setmanes es faran les deliberacions pertinents i, finalment, es donarà a conèixer la fotografia guanyadora el dia 8 de març. El primer premi del concurs està dotat amb una càmera Fujifilm X100T, per al segon hi haurà una Fujifilm x-T10 amb un objectiu XC 16-50 mm, i per al tercer premi s’atorgarà un val de 100 euros per bescanviar per material fotogràfic.