Com és l’experiència tripular un vaixell de la Copa Amèrica? L’adrenalina i la velocitat són dos dels ingredients que, sens dubte, apareixerien en la resposta d’aquesta pregunta. Els visitants al Mobile World Congress poden gaudir d’una simulació que s’aproxima a la realitat. L’estand de la Copa Amèrica a la cita d’innovació tecnològica de Barcelona ofereix als congressistes pujar a bord d’un simulador d’un AC40, un veler amb hidroales com els dels equips de la competició, i experimentar les emocions de navegar pel litoral barceloní.

Un equip de betevé ha tingut l’oportunitat de tripular en directe aquest simulador, amb l’ajuda i l’acompanyament d’un integrant de l’Emirates Team New Zeland, en Sergi Pérez. “Aquest simulador l’utilitzen els equips de la Copa Amèrica per entrenar-se, tot és exactament igual”, ha assegurat l’integrant de l’equip kiwi, el defensor del títol.

Tripulem un AC40 de la Copa Amèrica al Mobile World Congress 2024

Una de les moltes curiositats que ens ha permès descobrir aquesta experiència a bord d’un AC40 és que els dos timons estan connectats. “Els timons estan connectats per tal que quan un timoner treballa, l’altre controla els foils (les hidroales). Treballa un o altre.” La clau per navegar amb un AC40 són les hidroales, que es poden aixecar o abaixar gràcies a dos botons, tal com ens ensenya en Sergi Pérez. Cal recordar que els AC40 seran les embarcacions oficials de la Copa Amèrica femenina i la juvenil. El control de l’embarcació depèn de la direcció del vent, i per tant, cada virada influeix a l’hora de pilotar el vaixell.

En aquesta simulació en directe a betevé hem agafat velocitats de fins a 60km/h, és a dir, 27 nusos. El simulador és del tot realista, i ofereix una visió molt realista del camp de regates que tindrà la Copa Amèrica. “La Copa Amèrica desenvolupa noves tecnologies per navegar, i aquests vaixells són un clar exemple. Tot és un sistema electrònic i hidràulic”, explica Sergi Pérez.