El vaixell AC75 de l’Alinghi Red Bull Racing que participarà en la Copa Amèrica Barcelona 2024 ha sortit de les drassanes d’Écublens, a Suïssa, en direcció a Barcelona. D’aquesta manera, un dels desafiants del Team New Zealand ja podrà comptar amb el vaixell que farà servir a la competició.

De Suïssa cap al Port Vell de Barcelona

Després de mesos de feina pel que fa al disseny, el desenvolupament i la construcció, el vaixell de regates de l’Alinghi Red Bull Racing, conegut com a BoatOne, ja ha sortit de les drassanes del llac Lemán, a Écublens (Suïssa). L’AC75, que serà transportat en diversos camions, travessarà tot França i arribarà a Catalunya en els pròxims dies.

El protocol de la regata marca que els vaixells s’han de construir al país del club al qual representa l’equip —la Societat Nàutica de Ginebra— i, per tant, la nau, que viatjarà amb totes les proteccions necessàries, s’ha fet a Suïssa. La coberta ha estat signada pels constructors, entre els quals hi ha David Nikles, constructor en cap, que diu: “Estem molt orgullosos d’aquest vaixell. És radical i serà preciós quan navegui ràpidament”.

Camió portant l'Alinghi des de Suíisa

El nou vaixell de l’Alinghi, un secret fins al 5 d’abril

En l’expedició que ha sortit de Suïssa viatja una part de l’equip que ha construït el BoatOne. El nou AC75 té el mateix disseny que el vaixell que els pilots de l’Alinghi fan servir actualment.

Un cop la nau arribi a Barcelona, l’equip de terra de l’equip suís signaran l’embalatge del vaixell per acceptar l’entrega del paquet especial. El vaixell anirà directament a l’hangar que l’Alinghi té al Port Vell. Això sí, ningú extern a l’equip el podrà veure fins després del 5 d’abril.