bus nautic port barcelona

El Port de Barcelona ha fet pública una imatge virtual de com seran les embarcacions del bus nàutic. El nou servei unirà les Drassanes amb el moll de Llevant i la nova bocana del port, darrere de l’Hotel W, i començarà a operar l’1 de juliol. Dues embarcacions zero emissions i amb capacitat per a 70 persones prestaran aquest servei, que funcionarà un mínim de 12 hores al dia. Els vaixells tindran un sistema d’atracament i embarcament automatitzat.

La imatge virtual del bus nàutic s’ha revelat aquest dimecres, després que el Consell d’Administració del Port de Barcelona hagi adjudicat el servei a Nex Continental Holdings SLU amb compromís d’UTE amb Bahia Zero SL (Grup Alsa). Les empreses tindran la concessió del servei durant 15 anys i faran una inversió inicial d’1,8 M € en les dues embarcacions i per condicionar les parades.

Parades i tarifes del bus nàutic

mapa bus nautic Port
El bus nàutic unirà el moll de les Drassanes amb el de Llevant

En un inici, el bus nàutic tindrà dues parades, però quan comenci el servei, les empreses adjudicatàries en podran proposar de noves. Una de les parades serà al moll de les Drassanes, d’on ara surten les populars Golondrinas. L’altra parada serà als antics “tinglados” del moll de Llevant, que s’estan rehabilitant per acollir una nova estació marítima. Aquesta instal·lació tindrà un servei de restauració.

La tarifa màxima per viatjar al bus nàutic s’ha establert en 1,9 € per trajecte. A més, s’han previst abonaments per a 10 viatges i també per a dos o 30 dies, així com descomptes per a infants i joves i per a gent gran. El bus nàutic és una de les novetats i transformacions urbanes que el Port de Barcelona vol impulsar coincidint amb la Copa Amèrica.