Els milers de persones que visitaran el Mobile World Congress podran fer-ho, aquesta edició, a través de dos ponts que es construiran expressament per al certamen. L'objectiu és que els congressistes puguin creuar les avingudes principals de forma més còmoda i ràpida, sense destorbar el trànsit. JOHN HOFFMAN, conseller delegat de GSMA "La gent podrà moure's des del metro o l'altra banda del carrer i accedir-hi per la part de dalt sense impedir el trànsit al carrer. Creiem que això tindrà un gran impacte en la mobilitat." Les conferències d'aquesta edició tornen a tenir un cartell de luxe, amb el director de Facebook, Mark Zuckerberg, que repeteix ponència aquest any, o el vicepresident sènior d'Android, Chrome i aplicacions de Google, Sundar Pichai. Ells seran el condiment del plat fort de la fira: les novetats en els dispositius mòbils, la majoria de les quals es concentraran en un espai denominat Innovation City. Les tendències d'aquest any seran la tecnologia portable, coneguda com a "wearable", la Internet de les coses (aplicada a la domòtica o els vehicles), els rellotges intel·ligents o la resurrecció de l'ordinador després de la febre de les tauletes. Però el més essencial i necessari per a la telefonia, la connectivitat, centrarà bona part del debat. SHAUN COLLINS, fundador i CEO de CSS Insight "Tot i que fem moltes coses amb dispositius cada cop més diversos, encara tenim un problema que és, si seguim fent-ho a aquest volum de creixement, l'espectre esdevindrà un element molt important. Les operadores hauran de negociar. Per això en el futur creuen que l'espectre serà més valuós que el petroli." L'èxit del certamen 4 Years From Now, dedicats a les empreses tecnològiques i l'emprenedoria, permetrà ampliar-lo en aquesta segona edició i donar oportunitats als joves i les dones, encara poc representades en el sector. També mirant al futur, el Mobile World Congress rebrà la visita de 25.000 escolars i més de 6.000 professors que reflexionaran sobre el paper de la tecnologia a les aules.

Les previsions de l’edició de 2015 del Mobile World Congress són les més altes de la seva història. S’esperen prop de 90.000 assistents, 2.000 expositors procedents de 60 països i 4.000 periodistes acreditats. Hoffman ha dit que les companyies de tot el món “volen venir al Mobile World Congress de Barcelona a fer-se un lloc, i això és molt important”. Entre els noms destacats que participaran al certamen, repeteix el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg; el president de la Comissió Federal de Comunicacions, Tom Wheeler, o el vicepresident sènior d’Android, Chrome i aplicacions de Google, Sundar Pichai.

Els responsables de GSMA han destacat la participació de les empreses líders de la telefonia mòbil mundial, entre els quals China Mobile, Deutsche Telecom, Ericsson o Huawei. El certamen inclourà la segona edició del 4YFN a Montjuïc, en què s’espera que participin unes 45.000 persones.

Per celebrar els 10 anys de presència a Barcelona, el saló farà un homenatge a la Rambla de Barcelona: transformarà l’àrea de “networking”, o treball en xarxa, en vuit espais que faran referència al passeig barceloní. Floristes i pintors de la Rambla, la font de Canaletes, el Mercat de la Boqueria, el Liceu, la plaça Reial, el Port i la Rambla de Mar.

Entre altres novetats s’ha destacat un nou premi de reconeixement a la tasca femenina en el món de la telefonia mòbil i un programa destinat a 25.000 escolars i 6.500 professors i directors sobre l’impacte de la telefonia a l’escola. “Com conservem iPhone, iPad, Android fora de l’escola”, ha dit.

Hoffman ha donat les gràcies a Barcelona per acollir el certamen un any més i ha fet broma: “Disculpes avançades per prendre la ciutat, són només quatre dies. Us ho retornarem i, com diuen els escoltes, deixem-ho millor que quan hem arribat.”