MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Són aquests QR en més de 70 establiments tant comerços com bars i restaurants de l'entorn que han volgut adherir-se a aquesta campanya. A través de l'enganxina, a través d'aquest QR i d'un smartphone, lògicament, donen informació més enllà de la que es pot veure".

Els aparadors de 89 comerços, bars i restaurants dels entorns del Born llueixen des d’aquest dijous uns codis QR. Amb un telèfon intel·ligent, permeten accedir a un web que revela els secrets del punt històric més proper del barri. En total, el projecte Temps Born detalla la història i els fets rellevants que van ocórrer en 24 espais.

Així doncs, es pot descobrir l’arquitectura medieval del carrer de Montcada i endinsar-se en els carrers dels Canvis Vells i els Canvis Nous, on van néixer les primeres entitats financeres de la ciutat. També explica la història que hi ha darrere d’edificis com La Seca, que va ser la Reial Fàbrica de la Moneda de la Corona d’Aragó, o la Casa Llotja. Temps Born també treu a la llum singularitats del barri, com la Carassa esculpida a la cantonada dels carrers dels Vigatans i dels Mirallers.

El projecte, que ha tingut un cost de 16.000 euros, s’ha finançat amb els diners recaptats amb la taxa turística. L’Associació Born Comerç organitzarà rutes guiades pels punts indicats.