La companyia, propietat de Facebook, ha anunciat en el seu blog oficial que es pot accedir a WhatsApp Web sempre que l’usuari tingui l’aplicació instal·lada i activada al telèfon. Segons assenyala la companyia, aquest servei no el pot oferir als usuaris d’iOS “a causa de les limitacions d’Apple”, ja que aquest sistema operatiu no permet mantenir una connexió oberta a un servidor ni accepta connexions entrants des d’un navegador.

Per començar a utilitzar aquest servei des d’un ordinador,l’usuari haurà d’escanejar amb l'”smartphone” un codi QR que li apareixerà a la pantalla del navegador utilitzant l’opció ‘WhatsApp Web’ implementada en l’aplicació mòbil després de l’última actualització. D’aquesta manera, el web se sincronitzarà automàticament amb el dispositiu mitjançant Wi-Fi o per la connexió de dades.

La sincronització als servidors de WhatsApp es realitza directament des del mòbil de manera que els missatges enviats i rebuts per WhatsApp Web s’emmagatzemen al telèfon. En aquest sentit, WhatsApp Web depèn en tot moment de l'”smartphone” per poder funcionar.

WhatsApp és el servei de missatgeria instantània més utilitzat del món, amb 700 milions d’usuaris actius al mes i una mitjana de 30.000 milions de missatges enviats al dia.