Quan encara falta un mes perquè el congrés obri les portes, ja hi ha 800 reunions programades entre alguns dels emprenedors i inversors que assistiran a aquest congrés anomenat 4 Years from Now. La segona edició de la trobada internacional de "startups" o empreses emergents, estrenada l'any passat, fregarà la capacitat límit del recinte i posarà en contacte 175 projectes emergents de la tecnologia mòbil amb almenys 150 inversors tecnològics de primera línia mundial. Una oportunitat única per donar-se a conèixer, saber què fan la resta d'empreses o aconseguir el capital necessari per a un projecte. El saló inlcourà conferències d'empreses capdavanteres com Twitter, AirBnb o el fons d'inversió Accel Partners, que va impulsar Facebook, Dropbox i LinkedIn. També s'organitzarà cada dia una competició entre els projectes de diferents emprenedors, cada dia sobre un tema diferent: l'impacte de la tecnologia mòbil en l'empresa tradicional, la Internet aplicada als objectes i els mitjans de comunicació digital. I com a afegit, els 5.000 participants inscrits podran accedir al Mobile World Congress el quart dia, i podran contactar amb les empreses i inversors amb qui es relacionaran quan els seus projectes es facin grans.

El 4YFM repeteix en el programa del Mobile World Congress d’enguany però, això sí, els organitzadors n’apugen el llistó. De moment, ja tenen confirmats més de 120 ponents, entre els quals hi haurà representants de Twitter, Airbnb o Accel Partners, el fons que va invertir en els inicis de Facebook, Dropbox o Linkedin.

Els emprenedors del sector de la telefonia mòbil podran participar en una quarantena de tallers que programarà del 2 al 5 de març el 4YFM. S’hi tractaran temes com el màrqueting mòbil, com implantar una empresa al Regne Unit o Silicon Valley, com viralitzar un vídeo o com aprendre a negociar.

Precisament, podran posar a la pràctica les seves dots negociadores en el Founders&Investors, una activitat que reunirà un centenar d’emprenedors amb 150 inversors, directors d’innovació i fons de capital de risc.

L’Innovation Market, la zona on les empreses emergents mostren els seus productes, creixerà en aquesta segona edició. Ja compta amb més de 175 empreses, un volum d’expositors que, segons els organitzadors, frega la capacitat límit del recinte.

Un cop més, Barcelona serà l’origen i destinació de l’Imagine Express. 36 emprenedors hi desenvoluparan aplicacions a bord entre el 27 de febrer i l’1 de març. Els tres primers escollits van superar un concurs de talents que va tenir lloc dalt d’un tramvia.