L’arquitecte i professor de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès considera que la societat ara és més conscient de la magnitud de la problemàtica perquè “s’ha produït una tormenta perfecta” a causa de la crisi econòmica, l’existència “d’habitatges ferralla” i l’augment del preu dels serveis bàsics com la llum. Davant d’aquesta situació, Claret considera que és prioritari “cobrir les urgències i fer-ne un diagnosi correcte” per impulsar solucions. Ha afegit que es tracta d’un problema complex que cal afrontar de manera integrada, dedicar-hi temps i sobretot, recursos.

Durant el programa, Claret ha afirmat que la gran majoria d’habitatges actuals “no estan ben aïllats” i això fa que moltes persones emmalalteixin per causa dels efectes de la pobresa energètica sense saber-ho. Davant d’aquesta situació, creu que cal fer pedagogia per tal que la ciutadania sàpiga com podem, disminuir l’import de les seves factures i millorar l’eficiència dels habitatges.

Ha alertat que actualment Espanya és el segon país d’Europa després de Grècia amb una mortalitat més alta per fred i que és imprescindible que les administracions acceptin “la magnitud del problema” i l’abordin després de fer una diagnosi acurada ja que “el més car per a la societat és no fer res”.

Claret és un dels entrevistats al documental “Morts de fred” que aquest dimecres s’estrena a les 22.30 a Barcelona Televisió coincidint amb la commemoració del Dia Europeu de Lluita contra la Pobresa Energètica.