Des de fa vuit anys betevé utilitza la tecnologia 4G, mitjançant unes motxilles que li permeten fer transmissions en directe. El principal problema és que el senyal 4G no és prou potent i genera retards d’alguns segons en la imatge, el conegut com a “delay”. Aquests dies betevé està present en la Conference on Networks and Communications que es fa a València, on els experts en 5G, la nova generació tecnològica pel que fa a la transmissió de dades en telefonia mòbil, presenten les seves investigacions en aquest camp.
L’experiència del 5GCity
La televisió de Barcelona participa en el projecte europeu 5GCity, que li ha permès involucrar-se en les primeres proves reals d’aquest nou estàndard a Barcelona, que es començarà a aplicar a partir del 2020. A València però s’ha pogut anar un pas més enllà i betevé ha pogut transmetre en directe una entrevista feta des de l’exterior del Palau de Congressos de València, sense cap mena de retard entre la imatge real i la que es rep als estudis gràcies al 5G.
Experts i empreses
A València i per primera vegada, s’han reunit els investigadors d’avantguarda de l’EuCNC i les empreses que participen en l’esdeveniment global G5GE, el que ha permès que la comunitat científica i la indústria de les telecomunicacions hagin compartit experiències. Dins dels projectes que s’han pogut veure en el congrés del 5G hi destaquen les videoconferències, que també evolucionen i ara no només es pot parlar en temps real amb una persona que es troba a quilòmetres de distància, sinó que es pot fer amb un holograma que afegeix més realisme a la conversa. Cal recordar que un dels avantatges del 5G, a banda de la immediatesa, és l’ample de banda, que ofereix una rapidesa entre 10 i 20 vegades la del 4G, la qual cosa permet enviar més informació, en concret un gigabit per segon.