1

‘Poetic_Ai’

Dissenyada per ser una autèntica experiència onírica, la instal·lació digital ‘Poetic_Ai’ utilitza la intel·ligència artificial en el procés de creació visual: les formes, la llum i el moviment són generats per un algoritme que crea un treball digital únic i contemplatiu. El resultat és una experiència poètica, emocional i immersiva, creada per l’estudi Ouchhh i que es va poder veure a l’Atelier des Lumières a París.

2

Habitacions de sèrie amb Ikea

Amb mobles d’Ikea us podeu fer les habitacions d”Els Simpsons’, de ‘Friends’ i de ‘Stranger Things’. Ikea ha creat les sales d’estar de les famílies més icòniques de la tele a través de multitud de combinacions de mobles en diferents estils i mides i a preus assequibles. Han treballat amb dissenyadors i enginyers en 3D per recrear les populars habitacions.

3

Una versió retro de la sintonia de ‘Joc de trons’

Segur que molts de vosaltres sou fans de ‘Joc de trons’ i heu sentit mil versions de la seva sintonia. Però la que us porto és d’una orquestra curiosa, que en podríem dir retro: l’orquestra Floppotron, formada per disc durs, disquets, escàners o impressores degudament afinats. “Printer is coming”.

4

Smartify, el Shazam de l’art

Smartify és el Shazam de l’art: identifica qualsevol obra d’art i ens en dona informació només posant-li el mòbil davant. Fet amb realitat augmentada, permet fer-nos una col·lecció personal de les obres que ens agradin més. De franc per a iOS i Android amb compres integrades.

5

El filtre de canvi de gènere a Snapchat

El canvi de gènere és possible gràcies a un filtre de Snapchat. Es va publicar el 9 de maig i s’hi ha enganxat tota mena de gent, famosos com Miley Cyrus o Bustamante, però també gent anònima com la mare de la Rachel Webb (usuària de Twitter), que cantant el ‘Summer nights’, de Grease, i s’ha fet viral. Més de 180.000 retuits i més de vuit milions de visualitzacions.

6

Fotografia i punt de creu a Instagram

L’artista italiana Francesca Colussi Cramer va començar a brodar patrons i quadrícules a fotografies trobades fa quatre anys, quan va descobrir una petita botiga vintage al carrer de casa seva, al nord de Gal·les. Va quedar encantada amb la sensació nostàlgica de les velles imatges i postals de la botiga i va començar a afegir fils per proporcionar un contrast visual i físic a l’obra original. Algunes de les seves addicions són abstractes, com ara imatges que apareixen com a cobertes de retalls, mentre que per a altres fa més opcions de representació mitjançant la superposició de tons reals d’una ubicació o persona en petites explosions de color. Cramer encara publica les seves fotografies i postals de la botiga original que va desencadenar el projecte, mentre que també va recórrer una fira mensual a prop de casa seva i cercant en línia a Ebay o Etsy. La podeu trobar a Instagram a @francescacramer, amb prop de 14.000 seguidors.

7

Fer música amb la Siri

Un usuari li ha preguntat a la Siri quant és un bilió (trilió americà) elevat a la 10a potència. Mentre l’assistenta digital respon, l’usuari ha creat un ritme a sobre. El vídeo l’ha penjat a Twitter l’usuari colombià @JotaCe_42 i ja té dos milions de visualitzacions.

8

El superpoder de la discapacitat

El Zak és un nen de 10 anys que va néixer sense mà, és fan de ‘Star wars’ i d”Els venjadors’. El vídeo recull el moment en què els investigadors li donen un braç prostètic. I, a més, és un braç que li dona superpoders, és el braç de l’home de ferro! Al cap de poques hores ja era capaç de pujar a la bici, agafar un llibre i uns binocles. Ho han fet la gent d’Open Bionics, de Bristol: convertim discapacitats en superpoders.

9

Fixing the Future, al CCCB

Els problemes de la biodiversitat i els oceans; l’agricultura, la ramaderia i l’alimentació; les ciutats i els residus, i el canvi climàtic es debatran a les jornades Fixing the Future, els propers 7 i 8 de juny al CCCB de Barcelona. Dos dies per sorprendre’t i inspirar-te amb els 45 ponents que ja estan canviant el món.

10

Una AMPA que no ho fa gens “malamente”

L’AMPA de l’Escola Joan XXIII de Borges Blanques ha fet un clip animant la gent a participar-hi. Es tracta d’una versió de ‘Malamente’, de Rosalía, que s’ha convertit en ‘Va qui entre’ (pronunciat en lleidatà). Enganxa moltíssim i ja hi ha gent de Barcelona i altres llocs que s’ha fet de l’AMPA.