La Casa del Silenci, l’Agrupament Escolta Santes i l’Associació de Veïns del Putxet són les tres entitats que fan ús de la caseta municipal del carrer de Manacor, 1. Ho fan des del setembre en un espai municipal reivindicat per l’associació Casa del Silenci. L’entitat fa activitats obertes de meditació, ioga o txikung, i va inspirar-se en l’espai per crear-se. Un dels membres del casal, Pep Escolano, detalla que “el projecte de la Casa del Silenci va ser pensat específicament per a aquest espai, que és un lloc privilegiat”.

Una de les altres entitats és l’Agrupament Escolta Santes, que anteriorment feia les activitats a l’Escola Poeta Foix. Aplaudeixen el nou espai, però lamenten que encara “no es pugui fer servir el jardí“. I és que la finca disposa de 2.400 metres quadrats de jardí que les entitats no poden utilitzar, com també d’una casa de 900 metres quadrats que s’ha de reformar.

Al jardí només hi accedeixen membres de l’associació Assís, que des del 2012 fan un curs de formació de jardineria un cop per setmana que serveix alhora de manteniment.