Palo Alto s’obrirà al barri amb nous usos a partir d’aquest any. L’Ajuntament està repensant la configuració de l’antic recinte fabril perquè aculli projectes comunitaris i una casa taller per a persones vulnerables, a més d’activitats relacionades amb el disseny. També ha reservat un 15 % de l’espai per als veïns i entitats del barri que, no obstant, reclamen que aquest percentatge sigui més elevat. Demanen, a més, un local social que el consistori els va prometre fa anys i pisos tutelats per a gent gran.

L’Ajuntament -que està reconfigurant l’espai de Palo Alto– destinarà aproximadament un 15 % de la superfície a les entitats i veïns de la zona. Aquests, però, consideren que cal un percentatge més elevat perquè l’antiga fàbrica s’obri realment al barri. Volen que arribi fins al 25 % o s’estudiï la possibilitat de compartir espais emprant fórmules mixtes. Demanen, també, que s’hi ubiquin pisos tutelats per a gent gran amb l’objectiu que l’espai es converteixi en un punt de trobada intergeneracional i equilibrat amb els habitatges per a persones en risc d’exclusió social que s’hi volen construir.

L’Associació de Veïns del Front Marítim reivindica, a més, una de les naus del recinte que , asseguren, els va prometre fa molts anys el consistori. L’entitat no té local social i consideren que aquest espai té les característiques i la ubicació adequades.