Amb orgull. Així és com porten els jugadors del centre cooperatiu TEB -Taller Escola Barcelona- les quatre barres de la UE Sant Andreu. Fa només uns mesos que l’equip Special es va integrar en la dinàmica de l’històric club i des d’aleshores l’empenta esportiva dels jugadors amb discapacitat intel·lectual no ha fet més que augmentar. Tal com assenyala el president del club esportiu TEB, Joan Cano, la quadribarrada els aporta “un plus de motivació al que ja tenen habitualment; d’entrega, d’entusiasme…”.

Jugar per divertir-se

En total, són cinc els equips que entrenen i competeixen amb la intenció de trencar amb la rutina del taller situat al carrer de Fernando Pessoa. Si més no, ells mateixos assenyalen que el seu esperit competitiu no és el que el gran públic està acostumat: “El futbol actual de la televisió i el futbol representant dels barris no té ni punt de comparació, en el sentit que els equips de televisió juguen per guanyar trofeus i diners, en comptes de divertir-se i ser un més de l’equip“, valora el jugador de la UE Sant Andreu Special, Daniel González.

De fet, amb aquesta premissa, els jugadors entrenen setmanalment per preparar els enfrontaments de les lligues i tornejos que celebren cada 15 dies. Una tutela que, en aquest cas, segueix la metodologia del Sant Andreu. En aquest sentit, el responsable dels equips Specials a la UE Sant Andreu, Xavi Orts, destaca que “és esport, però és un esport inclusiu“.

Campió imbatut

A més, Orts revela que “pels qui realment ens estem dedicant a ajudar-los i a estar amb ells, ens produeix una satisfacció molt diferent de la que pot ser que el primer equip pugui pujar ara a 2a B”. Si bé la competició no ho és tot en la categoria Special, s’ha de posar de relleu que l’equip C ha aconseguit acabar la temporada com a campió imbatut.