Al carrer de Tànger s’hi aixeca l’anomenat 22@Business Park, un complex de negocis que tindrà 41.000 metres quadrats d’oficines. S’hi instal·laran, entre d’altres, els gegants Amazon i WeWork. Però és que a tocar, al carrer de la Ciutat de Granada, s’està fent un altre edifici immens de la immobiliària Colonial. Tindrà 17 plantes i 24.000 metres quadrats. I al carrer de Pallars s’ha començat a construir un altre colós, BCN@Platinum, amb 37.000 metres quadrats també per a oficines. Són l’evidència més visible que el 22@ s’està revitalitzant.

Les oficines proliferen també en edificis ja existents del 22@. Com al carrer de Pallars, 191, on la multinacional del cotreball i el lloguer d’oficines Spaces inaugurarà a l’octubre una nova seu amb espai de 3.000 metres quadrats.Hi volen portar la seva filosofia moderna d’ambient de treball, en què els qui hi tinguin un espai disposaran de tot tipus de serveis com una cafeteria, una perruqueria, sales de jocs, etc. No és casual, explica el seu mànager a Espanya, Philippe Jiménez, que hagin escollit el 22@ per obrir la seva primera seu a Barcelona. “És el districte del ‘coworking’ per excel·lència, hi ha molts edificis d’obra nova per escollir i els preus encara són competitius, comparats amb els del centre de la ciutat, que a més està saturat”, assegura Jiménez.

De fet, a poc a poc el centre de negocis de la ciutat es va movent cap al 22@. I ja no només són les empreses relacionades amb les TIC les interessades a instal·lar-s’hi. Un dels casos més paradigmàtics és el de l’empresa d’advocats Cuatrecasas, que s’ha traslladat recentment del passeig de Gràcia a un nou edifici a la part baixa de la Diagonal.

La propera arribada de totes aquestes noves oficines està motivada per un increment de la demanda que ha propiciat l’arribada d’inversors. “De fet s’estan construint edificis sense que hi hagi un llogater final encara”, explica Antoni Oliva, director executiu de l’associació empresarial 22@Network. “Això no s’havia donat en els últims 10 anys”, afegeix.

Segons Oliva els propers anys la transformació del districte es farà encara més visible. Calculen que encara hi ha un 50 % del sòl terciari, el dedicat a serveis, per transformar. Es tracta de solars i antigues instal·lacions industrials que, tard o d’hora, acabaran donant pas a més oficines i centres de negocis.