L’agència municipal Barcelona Activa publicarà només ofertes laborals d’empreses que busquin personal si ofereixen un sou superior a 1.000 euros bruts al mes. La mesura busca garantir una ocupació de qualitat i s’aplicarà en els serveis d’intermediació laboral per a empreses de Barcelona i l’Àrea Metropolitana. “A Barcelona no pot haver-hi ningú que guanyi menys de 1.000 euros”, ha sentenciat el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que ha dit que s’avança cap a “un segell de qualitat”.

Entre les condicions que Barcelona Activa exigirà a partir d’ara a les empreses que vulguin publicar ofertes, hi ha que els salaris que s’ofereixin siguin, com a mínim, superiors a 1.088,56 euros bruts al mes en jornada completa (13.062,72 euros bruts anuals). A més, es valorarà que els contractes siguin indefinits, de pràctiques o de formació i aprenentatge i, en cas que siguin temporals, hauran de ser d’almenys sis mesos. Tot i això, hi haurà excepcions en ofertes, per exemple, per cobrir baixes maternals.

“Totes les empreses que vulguin invertir i operar a Barcelona són benvingudes, sempre que respectin unes condicions laborals mínimes”, ha dit Pisarello. El primer tinent d’alcalde ha comparegut acompanyat de representants dels sindicats CCOO i UGT, que han aplaudit les noves condicions. Barcelona Activa tampoc no acceptarà ofertes en què es vulnerin els drets civils (discriminació per raó d’edat, sexe, orientació sexual, identitat de gènere, ideologia, nacionalitat, raça…).

La directora general de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha explicat que el 2016 més d’un miler de persones van trobar feina gràcies als processos d’intermediació de l’agència, 300 més que l’any anterior. Segons Berbel, un 80 % de les empreses de qui ha publicat ofertes Barcelona Activa ja complien les noves condicions. El 20 % restant ha dit que corresponen en gran part a negocis vinculats amb el sector del comerç, el turisme i els serveis a les empreses.