El comerç just estableix 10 criteris que els productors han de complir, com ara una retribució digna als treballadors, la sostenibilitat mediambiental, l’equitat de gènere, i no contractar mà d’obra infantil. Fa 30 anys que va arribar a l’estat espanyol i ven sobretot productes d’alimentació, especialment cafè, sucre i xocolata.

Tais Bastida, responsable de la campanya “Som comerç just i banca ètica, ha explicat a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que amb aquesta campanya volen denunciar que “grans multinacionals vulneren els drets humans, perquè els tractats internacionals i les lleis protegeixen aquestes pràctiques i les fan possibles”.

Bastida ha aportat dades de l’Organització Internacional del Treball sobre les condicions laborals al món. Ha alertat que hi ha 21 milions de persones que treballen amb pràctiques de treball forçat, 830 milions de treballadors pobres, 1.500 milions de treballadors que no tenen condicions dignes i segures i 168 milions de nens`empesos  al treball infantil. “Darrere aquestes dades hi ha lleis que ho protegeixen i marques que ho afavoreixen”, ha lamentat Bastida.

Escolta l’entrevista completa aquí: