El disseny de la marquesina mòbil que ha d’acollir les parades de llibres al tram del carrer del Comte d’Urgell continua sent l’últim serrell per tancar en l’adequació del nou Mercat de Sant Antoni. Els llibreters volen garanties que les marquesines no tindran inconvenients ni degoters, com els va passar amb la carpa provisional. La setmana que ve en veuran els mecanismes. El president del Mercat Dominical del Llibre, Joan Mateu, assegura que tenen ganes d’arribar a un acord, però que ja ho tenen tot a punt per si han d’anar als tribunals.

Un altre tema que preocupa els comerciants és si es podrà inaugurar el mercat entre la Mercè i el Pilar, perquè encara no s’ha començat la reforma dels carrers de Tamarit, Comte Borrell i Manso, i a més, els paradistes del fresc volen un temps prudencial d’adaptació abans que s’inauguri oficialment. També podria causar endarreriments el fet que el gerent de l’Eixample, Màxim López, ha passat aquesta setmana a ser el gerent de Mercats, i a l’inrevés, Jordi Torrades és des del mateix dia el nou regidor de l’Eixample.

D’altra banda, els paradistes del llibre recorden que també hi ha pendent la recuperació de superfície. Fa sis anys que el Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni funciona en les carpes provisionals del carrer del Comte d’Urgell i quan s’hi van traslladar van renunciar a 200 dels 750 mestres quadrats que tenien. Tot i que ara els proposen recuperar superfície, no arriba a la demanda dels paradistes per 32 metres quadrats. En aquest punt, però, totes les parts coincideixen que no serà un problema arribar a un acord.

A banda de la marquesina, encara s’ha de decidir la forma final de l’adequació de l’espai veïnal i de l’entorn. La regidora de Comerç i Mercats, que també ho és de l’Eixample, va dir que el proper 24 de maig presentaran a la ciutadania els tres punts de la reforma que encara queden pendents.