La iniciativa pretén guanyar espai a la calçada aplicant una solució que ja es va posar a prova amb les terrasses i vetlladors dels bars de l’entorn de la Sagrada Família. En el cas de l’Eixample, l’actuació s’ha fet per ampliar l’accés a quatre centres escolars i així millorar la seguretat dels alumnes a les hores d’entrada i sortida del centre, quan s’acumula més personal a les voreres. S’hi han posat vetlladors i jardineres i se n’ha delimitat l’espai amb pintades al terra.

L’Escola Auró valora positivament la iniciativa. “S’ha guanyat un espai que abans no teníem i un trencament amb el soroll dels cotxes”, explica Mònica Bueno, directora del centre. Considera, a més, que també ha millorat la seguretat i “a guanyar una mica d’espai verd a l’Eixample, que no n’hi ha gaire”.

A l’Escola Diputació també estan contents. Segons Jordi Sabaté, de l’AMPA del centre, ara “tenim una mica més d’espai i la gent no s’amuntega tant a l’entrada”. En aquesta escola esperen també que ara es retiri el quiosc que hi ha al davant, una actuació que preveuen que serà imminent.

Per les famílies, la intervenció podria anar més enllà en tots els trajectes escolars, però asseguren que aquesta iniciativa és un bon començament.