Segons han explicat els sindicats, en la reunió s’han tractat qüestions com les claus dels centres o fins a quin punt els directors són responsables del que passi a les escoles i instituts fora d’horari lectiu. També han demanat que es donin totes les ordres per escrit, signades i amb segell, i no de manera oral. Asseguren, a més, que els serveis jurídics de la Generalitat hi estan treballant i que els donaran una resposta aquest dijous.

Els sindicats responen a la fiscalia

En un comunicat, la Federació d’Educació de CCOO ha desmentit cap contacte amb la fiscalia, que citava el sindicat com a font en la instrucció en què s’ordenava als Mossos identificar els responsables dels col·legis. CCOO nega cap contacte i denuncia l’actuació de la fiscalia, perquè considera que “aprofundeix en la judicialització d’un conflicte polític”.

Per la seva banda, el portaveu del sindicat USTEC-STEs, Ramon Font, no entén que “es busquin les pessigolles” a les direccions dels centres. Considera que tot plegat és “una estratègia de guerra psicològica per boicotejar l’1-O”.

Tots dos sindicats remarquen que la responsabilitat d’assegurar la protecció dels treballadors públics correspon a la Generalitat. Font hi afegeix que “no hi ha una base prou sòlida per pensar que els que estan convocant l’1 d’octubre siguin les direccions dels centres” i explica que les actuacions de la fiscalia i la carta que el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, va enviar als directorsestà generant força mala maror entre les direccions perquè realment no se senten responsables de la convocatòria”. CCOO  també ha mostrat el suport als equips directius.