La Universitat de Barcelona ha decidit anul·lar totes les classes que s’imparteixen a l’Edifici Històric de la plaça de la Universitat. Des de divendres hi ha un grup de joves que estan tancats a l’interior defensant la celebració del referèndum i en contra de les actuacions judicials i policials dels darrers dies. Segons ens explica la universitat, “durant el cap de setmana va haver-hi molta afluència de gent a l’edifici” que volia veure l’ambient que s’hi respirava amb als estudiants acampats.  Per aquest motiu, des de la UB expliquen que volen “garantir la seguretat dels qui dormen aquí i evitar possibles robatoris”, tancant l’edifici al públic. Al carrer segueixen les xerrades i conferències que organitzen els estudiants. Aquest dimarts a la tarda es farà al claustre de la Universitat una videoconferència amb el creador de WikiLeaks, Julian Assange. I per dimecres ja s’ha programat un acte públic i polític a la plaça de la Universitat on hi serà el vicepresident d’Economia, Oriol Junqueras, el portaveu del Govern Jordi Turull i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, entre d’altres.

A les portes de l’entrada principal, a la Gran Via, segueix el punt d’informació que han muntat els estudiants per informar la gent gran a quin col·legi electoral han d’anar a votar l’1-O. Aquest servei té moltes visites i estarà disponible fins a l’1-O, el dia de la votació.

Vaga estudiantil per dijous i divendres

El col·lectiu Universitats per la República ha convocat una vaga estudiantil pels propers 28 i 29 de setembre a totes les universitats catalanes. L’organització ha fet una crida perquè els universitaris es mobilitzin de manera pacífica.