Dels punts aprovats en l’assemblea, recollits en un manifest publicat a Twitter, en destaquen set: “impugnar judicialment l’ordre del servei on es limiten els drets d’expressió i manifestació” del cos. Acte seguit, en el manifest es parla de la creació d’una caixa de resistència en previsió de futures sancions als bombers.

Els bombers també asseguren que assistiran “conjuntament en manifestacions i concentracions unitàries identificats com a bombers”. Un punt que, fonts de CC.OO., asseguren que “ha generat debat que ha acabat amb una votació ajustada”. Aquestes fonts també apunten que ha estat discutida l’aprovació d’un dels punts més destacats del manifest: si l’Assemblea Nacional ho demana, els bombers s’oferiran per fer de cordó de seguretat per garantir el desenvolupament pacífic dels actes que convoqui l’entitat.

En la resta de punts aprovats en l’assemblea de Bombers es diu que es volen mantenir els missatges en suport a la democràcia i als drets fonamentals, tant en parcs com en vehicles del cos. També especifica que només en cas que la concentració sigui específica de bombers, aquests aniran uniformats amb la vestimenta de treball.