Ricardo Ramos explica que el Parc de Diagonal Mar és un dels espais de la ciutat més interessants des del punt de vista ornitològic. Ha comptabilitzat fins a 156 espècies d’ocells diferents, atrets per una situació privilegiada: pròxim al mar i enmig d’un corredor verd. “Tot els ocells migradors passen i hi entren a vegades, venen a nodrir-se, a banyar-se, a reposar, és un lloc de descans”, explica.

Ara, però, Ramos assegura que aquesta diversitat està amenaçada i apunta principalment els gossos que hi passegen sense lligar: “Pensen que al parc poden anar sense corretja, sense morrió, aquests gossos són els que, a vegades, es fiquen amb els ocells, sobretot gavines, oques i ànecs.”

Un espai dissenyat per Enric Miralles

La reivindicació veïnal també denuncia un mal manteniment del parc, dissenyat pel prestigiós arquitecte Enric Miralles i inaugurat l’any 2002. En aquest sentit, la principal demanda és que es reompli la part dels llacs que ara està buida. L’Ajuntament ha posat agents cívics a l’espai per regular el compliment de la normativa sobre la tinença d’animals.