Els canvis de parades amb la incorporació de les noves línies de bus ortogonals ja han rebut les primeres queixes a Nou Barris. Abans de l’entrada en funcionament, els veïns ja temien que la supressió de la parada més propera a la seu del districte posés fi a una de les més usades al barri.

Els usuaris de la parada d’autobús més propera a la seu del districte de Nou Barris lamenten que ara han de desplaçar-se cap la plaça dels Jardins d’Alfàbia, uns 250 metres més enllà, o bé anar a la parada de Pi i Molist amb el carrer de la Maladeta, a uns 300 metres en pendent. Segons explica un dels usuaris d’aquest baixador, José Rodríguez, TMB “ha tret una parada que agafava tres carrers. És la pitjor que han pogut treure“, i afegeix que és un perjudici “sobretot per als veïns del passeig d’Urrutia, que només tenen un bus de barri”. Rodríguez sentencia: l’empresa de transport “ho ha fet molt malament”.

Una altra usuària afectada, Encarna Tamayo, no ho troba “lògic” i afegeix que “ens han perjudicat molt perquè el tram per anar a buscar les parades és ara més llarg i no hi ha cap millora”.

Una parada molt necessària

Segons els veïns, la parada anul·lada era molt més útil, ja que deixava els usuaris molt més a prop de la seu del districte, on tenen bona part dels serveis com ara la Seguretat Social, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà o l’Oficina de l’Habitatge.

La usuària d’aquesta línia Dolores Fernández destaca que “és una zona en què hi ha moltes botiguetes i molta gent parava allà”, i afegeix que qui “usa el bus ha de baixar fins al carrer de Pi i Molist, o anar cap a la part de dalt on hi ha la plaça dels Jardins d’Alfàbia”.

Alguns veïns ja van denunciar la supressió de la parada en la darrera audiència pública, i esperen que TMB s’ho replantegi i retorni les dues parades anul·lades.