El 91 és un dels busos afectats per la implementació de la nova fase de la xarxa ortogonal. Des d'aquesta setmana, la línia coneguda com 'la Monyos' acaba al CAP de Manso, un recorregut que no acaba de convèncer tot el veïnat de la Bordeta. Elisa Herrero usuària “Si se te'n va un després has d'esperar tres quarts d'hora. Fatal perquè jo anava també molt a la Boqueria i ara no podre anar.” Electra Latuna usuària “Jo com que vaig a Manso em va molt bé, però ens estan marejant” Des de la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta asseguren que aquest no és l'acord al qual havien arribat amb TMB i denuncien que l'Ajuntament no els ha explicat per què finalment no s’ha allargat el recorregut fins a la riera Blanca. Jordi Falcó Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta “És un greuge perquè els acords que s'arriben amb els veïns s'han complir. Històricament el bus 91 pateix segons TMB greus deficiències d'usuaris. D'aquesta forma permetia enllaçar amb el metro de la L-1 de Santa Eulàlia i diverses connexions amb l'autobús” Tot i que la comissió de veïns assegura que l'Ajuntament estudiarà allargar el recorregut del 91 durant la propera fase de la xarxa ortogonal, l'entitat no descarta demanar als usuaris de la línia que facin arribar les seves queixes al districte durant el proper consell de barri de la Bordeta.

La implantació de la nova fase de la xarxa ortogonal ha comportat canvis en la línia 91. Des d’aquest dilluns, el bus deixa de connectar la plaça de Sant Medir amb la Rambla, i acaba el recorregut al CAP Manso, una ruta que, segons la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta, no és la pactada amb el districte i TMB.

Des que aquest dilluns que ha entrat en funcionament la darrera fase de la xarxa ortogonal d’autobusos, la línia 91 ha canviat el recorregut. El bus ja no segueix fins a la Rambla i acaba el trajecte al CAP Manso, però encara no connecta l’ambulatori amb la riera Blanca.

Segons denuncia la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta, l’escurçament del traçat del 91 “no és el recorregut que es va acordar en assemblea amb el districte i TMB“. En aquest sentit, l’entitat veïnal no descarta convocar els usuaris de la línia perquè “facin arribar les seves queixes al districte” durant el proper consell de barri. Per la seva banda, l‘Ajuntament ha assegurat al veïnat que estudiarà ampliar-ne el recorregut properament.

Un any de lluita en defensa de La Monyos

Els veïns de la Bordeta fa un any que lluiten per salvar la línia 91 del bus tal com l’han conegut en els darrers anys. Per exemple, el mes de març van presentar 3.000 signatures al districte de Sants-Montjuïc i van fer manifestacions a la via pública com a mesures de pressió.

Després de moltes negociacions, el districte i TMB van proposar un nou recorregut per a aquesta línia de bus en una assemblea veïnal. Va ser acceptat pràcticament per unanimitat i implicava eliminar les parades que feien arribar la línia, coneguda com La Monyos, fins a la Rambla i connectar el CAP Manso amb la riera Blanca. La idea era crear la possibilitat de connectar amb la Línia 1 del metro i amb altres línies de la xarxa ortogonal.