La nova xarxa de bus s’amplia amb quatre línies que es posen en marxa aquest dilluns. Es tracta de la D40, V29, V30 i V5, que substituiran set línies antigues. A banda, s’estrenaran dues línies més, anomenades de proximitat, que connectaran amb l’Hospital del Mar i l’Hospital de Sant Pau. Un equip de 110 informadors s’encarregaran de comunicar els canvis als usuaris fins al 25 de novembre.

Amb les quatre línies que s’incorporen a la nova xarxa ortogonal, ja n’hi haurà un total de 20 en funcionament. Però l’ampliació no acabarà aquí. L’objectiu de l’Ajuntament és arribar a les 28 línies durant l’any que ve.

Pel que fa a les que s’estrenen aquest dilluns, la D40 travessarà la ciutat en diagonal des de via Favència a plaça d’Espanya. La posada en marxa d’aquest autobús implica l’eliminació de la línia 32.

Les altres tres línies que s’estrenen són verticals. La V29 unirà Roquetes amb Diagonal Mar i substituirà les línies 26 i 32. De la seva banda, la V31 connectarà la Mar Bella i Trinitat Vella, i farà desaparèixer les línies 36 i 40. En el cas de la V5, es travessarà de dalt a baix la ciutat des de Pedralbes fins a la Mare de Déu de Port, suprimint la línia 37.

Tots aquests canvis han obligat a eliminar places d’aparcament i zones de càrrega i descàrrega. Un fet que no ha passat desapercebut per als veïns i per això en alguns barris ja han presentat queixes al consistori.

Dues noves línies de proximitat

A banda de les línies que se sumaran a la nova xarxa de bus, aquest dilluns també s’estrenaran dues línies de proximitat. Es tracta de la 136, que unirà Sant Martí amb l’Hospital del Mar, i la 191, per anar del barri del Congrés i els Indians a l’Hospital de Sant Pau.