Prop de 950 autocars s’han desplaçat avui d’arreu de Catalunya a Barcelona per participar a la manifestació convocada per Òmnium Cultural i l’ANC per demanar la llibertat dels líders d’ambdues entitats, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i els 8 membres del govern empresonats. Els principals carrers d’entrada a la ciutat s’han vist col·lapsats. En previsió de l’allau d’aquests vehicles, la Guàrdia Urbana ha habilitat zones d’aparcament a diversos punts propers al recorregut de la marxa.

Les principals vies d’accés a la ciutat s’han vist avui col·lapsades per l’afluència d’autobusos provinents de les diferents comarques catalanes. Els organitzadors xifren en 950 els autocars que han arribat a Barcelona.

Milers de persones han respost a la crida dels organitzadors de la manifestació, Òmnium Cultural i l’ANC, sota el lema ‘Llibertat presos polítics. Som República’ per reclamar la posada en llibertat dels vuits consellers empresonats i els dos presidents de les entitats convocants.

Zones especials per aparcar els autobusos 

La Guàrdia Urbana, en previsió de l’allau d’autocars, ha habilitat zones d’aparcament al Fòrum, al carrer de València, a l’avinguda Meridiana i a la superilla del Poblenou. I en previsió de l’afluència de manifestants, ha aïllat la circulació del carrer de la Marina entre la plaça dels Voluntaris Olímpics i la travessera de Gràcia.

El metro també s’ha vist col·lapsat . Molts usuaris que es dirigien a l’estació de Marina han optat per baixar en estacions anteriors, com ara Glòries, per evitar la ‘marea’ humana. Els més previsors també s’han desplaçat dues o tres hores abans de l’hora prevista per la manifestació per evitar les aglomeracions.