Fa 10 anys que el Parc Natural de Collserola estudia la demografia dels seus petits mamífers a través del projecte SEMICE, que es fa simultàniament i amb la mateixa metodologia a una cinquantena de punts de Catalunya i també arreu de l’estat. Bianualment, es recullen dades dels micromamífers del parc, com ratolins, musaranyes, talpons o lirons.

Més micromamífers, ecosistema més saludable

La primera prospecció d’enguany s’està realitzant aquests dies i mostra un augment de la població d’aquests animals respecte als dos últims anys. Això indica una millor salut de l’ecosistema del Parc Natural de Collserola, tal com explica Alfons Raspall, tècnic del parc: “De l’abundància d’aquests petits mamífers en depenen molts altres més emblemàtics, així com també altra mena de depredadors com els ocells rapinyaires o els mussols”.

Divendres a la nit, coincidint amb l’última prospecció, es farà l’activitat familiar Nit dels Ratolins, que té l’objectiu “d’apropar aquests animals que tenen mala premsa, però que realment són animals molt interessants al públic en general”, diu Raspall. L’activitat és un èxit: les places s’han esgotat i ja hi ha llista d’espera. Els interessats s’hauran d’esperar a la tardor, quan es farà la pròxima activitat, coincidint amb la segona i última prospecció de l’any.