Anar amb cadira de rodes per la ciutat continua sent complicat. S’ha avançat molt, però les persones amb discapacitat motriu denuncien que encara hi ha molts punts negres que cal eliminar dels carrers. La manca d’accessibilitat és també una problema per als cecs, però també per a la gent gran o les famílies amb cotxets de nens.

Les principals barreres que es troben les persones amb discapacitat són la mida de les voreres o l’accessibilitat als passos de vianants. Així ho viu cada diu la Carme Montorés: “Ja no és dificultat, és no poder passar-la. Llavors et quedes a la carretera. I en altres casos directament has d’anar a la carretera, amb el risc que comporta. Si no pots pujar a la vorera, no sempre hi haurà gent que et pugui ajudar”.

Urbanisme poc accessible

Altres cops també s’han anat creant situacions arquitectòniques curioses, amb esglaons  i tanques que els acaben barrant el pas sense cap senyalització. En aquests casos, apunten, més que d’accessibilitat es tracta de seguretat. “Si no veus els esglaons i la cadira se te’n va, se te’n va. Hi hauria d’haver una senyalització, que es pintés la cantonada de l’esglaó- lamenta la Carme- I en el cas de les persones invidents, tampoc no hi ha senyalització i és arriscat”.

La Carme ha controlat els principals punts negres del districte de Nou Barris, per qüestions d’accessibilitat o seguretat, i davant d’una llista molt llarga, demana que els tècnics es posin en la pell de les persones amb les diferents diversitats funcionals perquè tothom pugui ser autònom a l’hora de desplaçar-se per la ciutat.