Els veïns del barri tenen clar com prefereixen veure l’escut. “Així passa desapercebut”; “és una llàstima, perquè no costava gaire pintar-lo”; “si abans tenia color, ara també”. Conscients que pugui acabar sent un clam majoritari tant l’Ajuntament com els arquitectes es mostren disposats a tornar a pintar l’escut amb els colors que li pertoquen. De la façana també han desaparegut les lletres on es llegia Mercat de Sant Antoni però en aquest cas ha estat conscientment: “Eren lletres recents, no de l’edifici original i no tenien cap valor històric”, explica Pere Joan Ravetllat, arquitecte que, juntament amb Carme Ribas, signa la rehabilitació del mercat.

Xavier Trias: “L’escut s’ha de pintar”

Qui també ha defensat que l’escut ha de recuperar els colors originals és el president del Grup Municipal PDeCAT,  Xavier Trias: “No podem perdre una característica tan important. És part de la història i no es pot menystenir el que hi havia abans”. Trias ha confiat que es tornarà a pintar.

El líder del PDeCAT ha aprofitat també per posar en valor la reforma del mercat però ha criticat que no s’hagi deixat obrir-hi un restaurant. Per Trias tampoc no ha estat una bona decisió fer-hi un gimnàs. Aquest equipament no estarà operatiu fins a la tardor.