Amb la reforma del Mercat de Sant Antoni enllestida arriba l’hora de fixar-se en els detalls. I els veïns que més el coneixen no han trigat a adonar-se que hi ha hagut un canvi significatiu respecte a l’edifici original. L’escut de Barcelona que corona a cadascuna de les quatre entrades o braços de l’equipament ja no està pintat amb els colors oficials sinó que està cobert amb el to grana de la resta de la façana. Els arquitectes encarregats de la rehabilitació argumenten que com que la simbologia de l’escut no és vigent no calia pintar-lo. Tant l’Ajuntament com els propis arquitectes afirmen, però, que estudiaran la possibilitat de tornar a donar-li color.

Els veïns del barri tenen clar com prefereixen veure l’escut. “Així passa desapercebut”; “és una llàstima, perquè no costava gaire pintar-lo”; “si abans tenia color, ara també”. Conscients que pugui acabar sent un clam majoritari tant l’Ajuntament com els arquitectes es mostren disposats a tornar a pintar l’escut amb els colors que li pertoquen. De la façana també han desaparegut les lletres on es llegia Mercat de Sant Antoni però en aquest cas ha estat conscientment: “Eren lletres recents, no de l’edifici original i no tenien cap valor històric”, explica Pere Joan Ravetllat, arquitecte que, juntament amb Carme Ribas, signa la rehabilitació del mercat.

Xavier Trias: “L’escut s’ha de pintar”

Qui també ha defensat que l’escut ha de recuperar els colors originals és el president del Grup Municipal PDeCAT,  Xavier Trias: “No podem perdre una característica tan important. És part de la història i no es pot menystenir el que hi havia abans”. Trias ha confiat que es tornarà a pintar.

El líder del PDeCAT ha aprofitat també per posar en valor la reforma del mercat però ha criticat que no s’hagi deixat obrir-hi un restaurant. Per Trias tampoc no ha estat una bona decisió fer-hi un gimnàs. Aquest equipament no estarà operatiu fins a la tardor.