Pablo Llarena ha denegat un cop més la llibertat a l’exconseller d’Interior Joaquim Forn, perquè considera que es manté el risc de fuga i que podria cometre reiteració delictiva. El jutge del Suprem destaca entre els arguments una carta en què Forn donava suport als CDR i els demanava fermesa contra l’Estat. Llarena també ha rebutjat incloure Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, ex-alts càrrecs del Departament d’Economia, en la causa per rebel·lió.

Joaquim Forn va escriure conjuntament amb Oriol Junqueras una carta en què reclamaven un país “que no es resigna, ni cedeix a la repressió, ni a l’amenaça”, en referència als CDR, un fet que pel jutge demostra el compromís dels dos polítics amb la independència i, per tant, el risc d’incórrer en reiteració delictiva. Forn demanava la llibertat provisional al·legant arrelament laboral i familiar, i el compromís en seu judicial per no marxar del país. Però segons Llarena, el fet que altres polítics del govern Puigdemont “hagin buscat refugi en tercers països” reforça encara més la seva desconfiança i justifica la decisió de mantenir-lo a la presó.

El Suprem no inclou Jové i Salvadó a la causa per rebel·lió

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena també ha respost avui a la petició del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que investiga l’1-O, per incloure a la causa per rebel·lió dos ex-alts càrrecs del Departament d’Economia, Josep Maria Jové i Lluís Salvadó. Llarena no veu indicis que Jové i Salvadó contribuïssin a instrumentalitzar “alçaments ciutadans violents”, com considera que es produir davant la seu del Departament d’Economia durant els escorcolls del 20 de setembre. Amb aquests arguments, Llarena exclou els dos càrrecs d’Economia de la causa per rebel·lió i també de la investigació per malversació de fons.