L’Associació de Veïns de Mas Guimbau – Can Castellví demana a l’Ajuntament que actuï perquè puguin tenir gas natural, com tenen la resta de veïns del barri i de la ciutat, la qual cosa consideren un greuge comparatiu. Actualment, utilitzen subministraments alternatius com són el gas propà o el gasoil i això els obliga a tenir dipòsits de fins a 1.000 litres a casa.

A part d’haver d’anar recarregant els dipòsits, no se senten del tot segurs, tal com explica Carme Cayuelas, veïna de Mas Guimbau: “Teòricament aquesta instal·lació està protegida contra els incendis i els escapaments, però si el foc vingués de fora i una bombona d’aquestes esclatés, doncs imagina’t…”.

El gas que no arriba mai

Fa tres anys Gas Natural tenia previst fer arribar el subministrament a aquesta zona, l’única de Sarrià – Sant Gervasi que no en té. Però l’associació ecologista ADENC s’hi va oposar perquè les canonades passaven per zona forestal del Parc Natural de Collserola.

Van proposar que passés pel camí que va pel costat de la carretera, del baixador de Vallvidrera a les Planes, però la companyia considera inviable, tant tècnicament o econòmicament, aquesta alternativa o qualsevol altre que no sigui la seva proposta inicial.