Les queixes relacionades amb l’incivisme dels propietaris de gossos a Horta-Guinardó han arribat a òrgans de participació ciutadana com audiències públiques i consells de barri i per via telemàtica. Per això, la Guàrdia Urbana ha engegat un dispositiu especial per fer-les disminuir. Durant un mes, tres agents de paisà han visitat els punts més conflictius d’Horta-Guinardó a les hores amb més afluència de persones passejant el gos per sancionar les que incomplien la normativa.

Gossos deslligats en espais on no està permès, cans de races perilloses sense morrió o la no recollida d’excrements són les principals accions per les quals han multat els infractors. Durant 12 dies del mes d’abril, tres agents de paisà han recorregut els punts més conflictius per detectar i sancionar les conductes incíviques relacionades amb la tinença d’animals a Horta-Guinardó. Segons la Guàrdia Urbana, és una de les queixes més recurrents de totes les que arriben a través dels òrgans de participació ciutadana.

Durant la primera setmana, la policia va posar més d’una cinquantena de denúncies, mentre que durant tot l’any passat se’n van registrar poc més de 100. Ara estudiaran les dades de tot el període per decidir si aquesta prova pilot s’instaura, també, a altres parts de Barcelona.