Els dos germans van ser retinguts en una zona boscosa de la localitat de la Torre de Claramunt. Els assaltants van agredir físicament els dos germans però no van aconseguir fer-se amb els diners de la venda i només van apoderar-se de l’efectiu que els retinguts portaven a sobre. Finalment els van alliberar enmig del bosc. Els dos homes van aconseguir arribar a peu fins a una masia i van demanar ajuda. La policia va obrir una investigació que va permetre determinar que els autors de l’assalt formaven part d’una banda perfectament organitzada que realitzava un ampli ventall d’accions delictives. Principalment es dedicaven a robatoris amb violència en domicilis i assalts a narcotraficants.

A mesura que van avançar en la investigació els Mossos d’Esquadra van comprovar que el “modus operandi” seguit en l’assalt als dos empresaris barcelonins l’havien utilitzat en dos casos més: l’octubre del 2016 en l’assalt a un fruiter de Segur de Calafell i el novembre d’aquell mateix any a Molins de Rei.

Durant els escorcolls posteriors a les detencions van intervenir armes de foc, defenses elèctriques, armilles antibales, acreditacions policials, prioritaris per a cotxes policials, inhibidors de freqüència i substàncies estupefaents, entre d’altres. A més, es van localitzar i desmantellar sis plantacions de marihuana a Pinedes d’Armengol, la Pobla de Claramunt  i Castellolí.