Usuaris del Centre de Dia el Mil·lenari han envaït aquest dilluns una part dels Jardins de les Voltes d’en Cirés. Es tracta de la primera activitat del projecte Fes-te teu aquest jardí, que promou el Pla de barris del Raval Sud juntament amb el Centre Cívic Drassanes.

El coordinador del Pla de barris del Raval Sud, Andreu Meixide, explica que  aquest projecte ha tingut dues feines: “D’una banda, ens ha de servir perquè veïns i entitats del barri ens coneguem millor, i de l’altra perquè decidim quines activitats es poden fer a la plaça perquè la utilitzin el major nombre de veïns“.

Amb aquest projecte, segons Meixide “intentem que les entitats que hi ha al voltant de la plaça, sigui el casal d’avis, el centre cívic o l’escola oficial, portin part de la seva activitat al mateix carrer i així s’integri aquest espai en l’imaginari col·lectiu perquè no hi era, no feien gaire activitats aquí a Voltes d’en Cirés“.

Omplir d’activitat veïnal la plaça 

Fes-te teu aquest jardí vol que els veïns i usuaris de les entitats que envolten la plaça omplin l’espai amb activitats. En l’actualitat els jardins no s’utilitzen gaire per les mancances detectades.

El director del Centre Cívic Drassanes i el Casal de Barri Folch i Torres, Domingo Pérez, explica que “les millores que s’hi han de fer són per aconseguir un espai més digne per als nens” i sobretot “que sigui més visual, que no hi hagi tants entrebancs, ja van treure una part d’entrebancs, uns avets que hi havia, i sobretot bancs per seure-hi la gent“.

Activitats com aquesta s’han programat als jardins fins a l’estiu vinent amb la voluntat de crear dinàmiques d’usos i de circulació de persones que ara no es produeixen.