Alguns veïns de la Clota coneixien l’indret, a tocar del camí de Sant Cebrià, com l’Hort d’en Marcel·lí. Havia quedat abandonat i, d’aquí a uns mesos, serà un hort urbà obert a tothom que hi vulguin participar. Un grup de veïns s’han ofert a recuperar el solar i preparen un projecte amb tallers i activitats que aniran definint en funció de les opinions que rebin dels futurs usuaris. Esperen poder consolidar l’espai, de propietat municipal, i que perduri quan s’executi el pla urbanístic que ha de construir un parc a la zona.

La iniciativa és d’uns veïns que es van oferir a recuperar l’hort, d’aproximadament 1.200 metres quadrats, a tocar d’equipaments com el Pavelló de la República i el Centre de Serveis a les Associacions de Torre Jussana, a la Clota. Es tracta d’un espai que fins no fa gaire temps conreava un pagès força conegut a la zona però que, després, havia quedat abandonat. Ara estan condicionant-lo i volen presentar-lo en societat durant aquesta mateixa primavera. La data d’obertura encara està per determinar, però ja tenen tomaqueres plantades, un petit hivernacle, espais per desar-hi les eines i una zona d’estada.

De la mateixa manera, el projecte també està per definir. I és que els impulsors volen començar a interaccionar amb els possibles futurs usuaris i perfilar després els tallers i activitats que oferiran. La idea és que serveixin per trencar amb l’estil de vida urbà i connectar amb la natura. L’hort, ubicat en un espai de titularitat municipal, és just a l’entrada del que ha de ser el futur Parc de la Clota. Els responsables de la iniciativa esperen que, quan s’executi el pla urbanístic, estigui tan consolidat que pugui perdurar.