Unes 500 persones convocades pel CDR han tallat el carrer de la Marina i s’han desplaçat fins al cordó de seguretat de l’Auditori, on es celebrava l’acte presidit pel rei Felip VI.

 Els manifestants han exhibit una pancarta amb el lema “Fem fora la (in)justícia española” i “Destronem-lo”, el mateix que van fer servir durant la protesta contra la presència del monarca al sopar inaugural del Moble World Congress al Palau de la Música.

La concentració ha començat a les 11h i  ha avançat fins al cordó policial amb crits a favor d’investir Puigdemont president, de “Llibertat presos polítics” i proclamant “els carrers seran sempre nostres”. En un dels moments de la protesta, que ha transcorregut sense incidents, un dels manifestants ha cremat una foto del rei Felip VI.

Els estudiants de l’ESMUC, desallotjats

Un grup d’estudiants de l’ESMUC, que es troba ubicada al mateix Auditori on presidia l’acte amb Felip VI, han estat desalltojats durant el matí pels Mossos d’Esquadra després que s’hagin assegut a l’entrada de l’Escola Superior de Música de Catalunya i hagin cantat els Segadors. El diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, ha penjat un video a Twitter on es pot veure com els Mossos treuen als estudiants.

Alguns estudiants de l’ESMUC també s’han queixat que no han pogut entrar a l’escola per fer classes. Els estudiants han hagut d’esperar-se fora del perímetre de seguretat dels Mossos a que acabés l’acte amb el monarca.

L’ Auditori, blindat pels Mossos

La presència policial als voltants de L’Auditori ha estat molt visible des de primera hora del matí. Els Mossos d’Esquadra han protegit amb tanques el perímetre de l’edifici. També hi havia nombroses furgonetes antiavalots i els agents, fins i tot, han revisat el clavegueram proper.