Hi ha 3.000 persones que dormen al carrer a la ciutat de Barcelona, segons Arrels Fundació, que atén les persones sense sostre. Arrels és l’organitzadora de l’exposició “Art solidari” a la Galeria Comercial Sarrià amb finalitats benèfiques, tal com explica Enric Gotanegra, patró d’Arrels: “Va destinat a les persones que nosaltres atenem i aquesta és la finalitat: estar al costat de les persones que dormen al carrer i, sobretot, ajudar, en la mesura del possible, a treure’ls d’aquesta situació”.

Fotògrafa i monja del Monestir de Pedralbes

Una de les artistes participants és sor Isaura Marcos, monja de clausura del Monestir de Pedralbesque. Fa vuit anys que fa fotografies de forma autodidacta: “A mi la fotografia m’ha sortit de dins. Del 2009 al 2017 cada dia creo al monestir. Però no només fotografio el monestir sinó que faig fotos abstractes: amb una cullera vaig fer el forat negre”, explica.

L’exposició “Art solidari” disposa d’una cinquantena d’obres pictòriques, escultòriques, fotogràfiques i ceràmiques de 12 artistes de la ciutat com Patricia Cancelo, Marta Juvanteny o Gonzalo Martí. S’exposen als aparadores i parets de la galeria sarrianenca, que celebra el 35è aniversari. Tot i que l’exposició va inaugurar-se la setmana passada, ja hi ha obres venudes i es podran adquirir fins al 25 de desembre.