A Espanya les ONG que organitzen el Giving Tuesday han obert un portal web on qui ho vulgui pot escollir els centenars de projectes solidaris que hi figuren i donar-hi la quantitat que vulgui. La jornada s’ha convertit en un moviment global amb més de 70 països adherits i promoguda, entre altres institucions, per l’ONU.

A Catalunya s’han sumat a la iniciativa un total de 131 projectes. Un és el de l’Associació Esclat, que des de fa quaranta anys treballa amb persones que pateixen paràlisi cerebral o algun tipus de dificultat física greu. Ara atenen unes 170 persones a partir dels tres anys. Coincidint amb aquesta jornada solidària demanen donacions per al centre d’educació especial dedicat als més joves. En concret, reclamen aportacions per finançar ginys tecnològics que permetin als infants comunicar-se i relacionar-se amb el seu entorn.

Una altra exemple d’iniciativa solidària amb la qual es pot col·laborar durant el Giving Tuesday és el projecte de la Fundació Hàbitat3. En aquesta ocasió busquen diners per paga el lloguer social i els subministraments d’una família vulnerable durant els propers sis mesos. Hàbitat3 gestiona prop de 350 habitatges socials o d’inclusió en els quals viuen unes 1.150 persones.