La xerrada de Vicent Partal s’ha fet davant la seu d’Interior, a la cruïlla del passeig de Sant Joan i el carrer de la Diputació. El periodista, que ha analitzat els efectes de l’aplicació del 155, especialment a l’Administració, afirma que el col·loqui s’havia programat a Interior. Partal ha explicat a betevé que veu una clara “intencionalitat política” en l’intent d’anul·lar la conferència per part del departament, intervingut pel Govern espanyol.

El periodista Vicent Partal ha denunciat a betevé l’intent de vetar la conferència que havia de fer al Departament d’Interior sobre els efectes de l’aplicació de 155. Segons ha relatat al programa ‘Els matí de Barcelona’, de betevé,  “ja feia dies que tenia aparaulada” la intervenció quan va ser anul·lada sense cap explicació específica.

El periodista creu que al darrere hi ha motius polítics i recorda que el Departament d’Interior està intervingut pel govern central. Partal ha explicat que és una “xerrada descriptiva dels efectes del 155” que ha fet en altres seus “sense que hagi tingut més conseqüències”.

Com a alternativa, els organitzadors de la trobada, l’Assemblea de treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) han proposat una ubicació alternativa al carrer, just davant la seu del Departament d’Interior a la cruïlla del carrers de la Diputació i el passeig de  Sant Joan.

El periodista ha començat la xerrada, a la qual hi han assistit prop d’un centenar de persones, recordant la destitució de la periodista Patricia Plaja com a cap de comunicació dels Mossos d’Esquadra. Ha afirmat que a Catalunya hi ha un problema jurídic i no judicial i que la voluntat dels catalans “no la pot parar ni els jutges ni la repressió”. Durant el col·loqui, Vicent Partal ha fet un recull de les conseqüències de l’aplicació del 155. Destaca que ha comportat la paralització d’iniciatives a l’Administració, projectes culturals i beques d’investigació. Un 155 que Partal considera s’ha desplegat de forma “irregular i anticonstitucional”.

Aquí podeu escoltar sencera l’entrevista a Vicent Partal al programa ‘El matí de Barcelona’ de beteve.