El cotreball s’ha convertit en un model ideal per a emprenedors i empreses. Un espai compartit on poder accedir a serveis, de forma econòmica, i establir relacions professionals i socials. A Baró de Viver fa un any que es va crear Sinèrgics. Un espai municipal de cotreball de retorn social on els professionals desenvolupen el seu propi projecte, amb unes bones condicions econòmiques i d’assessorament i, alhora, es comprometen a compartir els seus coneixements amb els veïns del barri que ho necessitin. Els resultats, durant aquest primer any, han estat molt positius. Isaac Arriaza, cogestor de Sinèrgics, explica que en l’actualitat hi ha 45 emprenedors que col·laboren amb més d’una vintena d’associacions i entitats de Baró de Viver i també del Bon Pastor i Sant Andreu.  

La Cristina Funes és artista multidisciplinar i fa quatre mesos que està a Sinèrgics. Ha col·laborat en activitats de retorn destinades als més joves com tallers de tècniques audiovisuals. “És una iniciativa que està molt bé. El coneixement no és unidireccional, jo també he après moltes coses dels nois que hi participen. És enriquidor”, assegura Funes.

Nous reptes

L’objectiu de Sinèrgics és continuar creixent i oferint serveis de retorn a les entitats del barri que així ho puguin necessitar. A més, està previst que, ben aviat, comencin les obres d’un nou local al carrer de Clariana. Aquest nou espai polivalent es dotarà de material audiovisual per dur a terme iniciatives d’emprenedoria digital.